Kismama masszázs

A terhesség alatt rengeteg változáson megy keresztül a testünk, azonban ebben az időszakban sem kell lemondanunk a masszázsról. Az egyre növekvő pocak miatt egyre nagyobb a háti szakasz, a gerincoszlop terhelése. Ilyenkor egyes testrészeink igazán érzékenyé válhatnak.

A kismama masszázs a 2. trimesztertől vehető igénybe. A klasszikus svédmasszázsból eredő fogásokon alapul és a test csak bizonyos részeire korlátozódik. A kezelés során az alsó végtagokon és az alulsó háti, medencei szakaszon csak simító mozdulatok alkalmazhatók, mert az ezen területekre gyakorolt erős nyomások, rossz hatással lehetnek a babára.

A masszázs kiterjed az úgynevezett „stressz zónákra” is, ami a csuklyás izom és a tarkó területét jelenti, itt a masszőr lazító masszázst végez. A has masszázs és a reflexológia sem megengedett a várandósság alatt, azonban a talpon végzett simító mozdulatok engedélyezettek, így enyhíthetünk a lábak terhein is. A masszázs ideje alatt a kismamáknak lehetőségük nyílik, hogy kikapcsolódhassanak, ellazulhassanak és nem utolsó sorban enyhítsenek fájdalmaikon.

Ellenjavallatok:
Vérzés, görcsök, has korai keményedése, magas vérnyomás, a terhesség első trimesztere, és a svéd masszázs általános kontra indikációi.