Megújuló kúra

Dr. Steinberger 5 napos fitness programmal

Dr Steinberger megújuló kúra

Nagyon örülök, hogy elvégeztem ezt a kúrát. Egyrészt kezdőlökést adott, hogy többet figyeljek magamra a jövőben, másrészt jó érzés volt, hogy megtapasztaltam: végigvihető, jó hatással volt rám és még a mindennapok is működnek közben. Nézzük a részletes leírást tapasztalataimról:

Naponta 750 ml Dr. Steinberger levet és 3 liter vizet kellett inni, emellett 210-280 g kenyeret megenni. Beszereztem a Jókenyér, később a Pékműhely rozskenyereit. A Dr. Steinberger 5 napos fitness program 5 féle léből áll, és mindennap másfajtát kellett elfogyasztani, megadott sorrendben. Az első naptól tartottam, mert a tiszta búzafűléről elborzasztó emlékeim voltak. Szerencsére a 750 mlben a búzafüvön kívül zöldtea, almalé, agavesűrítmény és spirulina is van, így egy édes, finom levet ittam. A többi is nagyon finom volt: paradicsomíz dominált a második napi zöldséglében, ananászlé volt a harmadik napon, céklalé a negyediken és sárgarépalé az ötödiken.

A napi elosztás szerint naponta ötször étkeztem, alkalmanként 1,5 dl levet és 1 (tízórai, uzsonna, vacsora) vagy 2 (reggeli, ebéd) szelet kenyeret ettem.

Ehhez jött volna naponta 80 perc teljes testre kiterjedő nyirokmasszázs. Próbáltam az általam tanult technikát alkalmazó helyet felkutatni, sajnos végül ezzel nem jártam sikerrel, de erről egy kicsit később.

Amit erről az 5 nap étkezéséről elmondanék, hogy bár kell hozzá akaraterő, de egy pillanatra sem éreztem, hogy kibírhatatlan. Az első két nap felerősödött a refluxom, égett a torkom és a gyomrom a nap végére, de ez a harmadik napon teljesen megszűnt. Amit érdemes a 4. napon észben tartani: nem szabad megijedni, a cékla fogyasztása drasztikusan megváltoztatja a vizelet színét. Számomra a legkellemetlenebb tünet az volt, hogy sokszor fáztam, de szerencsére a meleg takaró sokat segített. Az állandó ivás persze állandó mosdóba járást eredményez, ahogy vártam is. Igyekeztem a 3 liter vizet délután 6-ig meginni, így el tudtam kerülni az éjszakai felkelést. Nem mertem fizikai, masszázs munkát vállalni, és egy kis belső utazásra is készültem, de végül sajnos az utóbbiból kevesebb valósult meg: egyrészt a családnak ugyanúgy kellett főznöm, itthon körülölelt a háztartás, és még egy masszázsvendéget is bevállaltam csütörtökre, mert fizikailag teljesen aktív voltam, annak ellenére, hogy nyilván kávét nem ittam (pedig szoktam). Így is azért elolvastam két könyvet, bár ötöt terveztem.

A masszázs: sajnos az a hely, amit kinéztem magamnak, az egyetlen, ahol be tudtak vállalni egymás után öt nap kezelést, nem váltotta be a hozzá fűzött reményemet. Az egyik fő problémám az volt, hogy mivel a kúra miatt fázós voltam, ezért alsóneműben nagyon kellemetlen volt a maximum 22 fokos szoba. Mivel sajnos nem volt takaró, ezért egy nagyon vékony eldobható lepedőt kaptam csak. Ráadásul a kezelés fogásai sem voltak számomra megfelelőek. Az egésznek abban a formában nem láttam értelmét. Így az 5 nap alatt végül az egy nyirokmasszázs mellett még két 90 perces svédmasszázst vettem igénybe. Ez utóbbiak nagyon-nagyon jót tettek. Mindig imádom, ha masszíroznak, de most kivételesen jól esett, nem siettem sehova, hagytam, hogy csak velem foglalkozzunk. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy ehhez az 5 naphoz jobban passzolt volna a nyirokmasszázs, úgy hiszem a méregtelenítő nyirokrendszer munkáját jobban lehet ezzel a fajta kezeléssel támogatni.

S végül, a 6. nap várt a nagy kihívás: családi buli a szokásos rengeteg finomsággal. Nyilván nincs annál rosszabb és károsabb, mint amikor az ember egy visszafogott időszak után a kétszeresét fogyasztja el egyszerre. Annyira örültem, hogy egy percig nem éreztem kényszert, hogy nekiessek az ételeknek. Annyit megfogadtam, hogy aznap még kihagyom az állati eredetű termékeket. A reggeli zabkása, az ebédre elfogyasztott zöldséges sushi és a bulin megevett saláták, vegán krémes szendvicsek s a desszertként elfogyasztott gyümölcssaláta nagyon jó átvezetés volt. Semmilyen ingerenciám nem volt a tortákhoz például, pedig nagyon édesszájú vagyok. Talán, mert a zöldségleven kívül, a másik 4 lé édes volt.

Összefoglalva, pozitív tapasztalataim vannak a Dr. Steinberger 5 napos fitness programjával, kifejezetten energikusnak, tettrekésznek érzem magam, és legalább félévente bevezetem az életembe, mert megérdemlem 🙂

Terveim szerint hamarosan a Főnix Stúdióban is elérhető lesz egy Dr. Steinberger 5 napos fitness programmal egybekötött nyirokmasszázs kúra, melynek részleteiről hamarosan írni fogok.